top of page

Het in kaart brengen en optimaliseren van logistieke processen
in de installatietechniek

In de wereld van installatietechniek speelt logistiek een cruciale rol bij projecten. Efficiënte logistieke processen dragen bij aan een gestroomlijnde workflow, kostenreductie, en het minimaliseren van milieu-impact. Binnen Engberink Technische Installaties streven we voortdurend naar innovatie en verbetering van onze logistieke processen van en naar de bouwplaats. Wij bieden een uitdagende stageplek waarin je de unieke kans krijgt om bij te dragen aan het structureren en optimaliseren van onze logistiek, met het doel de juiste materialen op de juiste tijd en plaats te hebben, zonder onnodige kilometers.

Wat je gaat doen:

Tijdens je stage zul je je bezighouden met de volgende taken:

 • Het in kaart brengen van de huidige logistieke processen van en naar onze bouwplaatsen, inclusief een analyse van de efficiëntie en eventuele knelpunten.

 • Het ontwikkelen van een gestructureerde aanpak om de logistieke processen te optimaliseren, met aandacht voor tijdigheid, locatie-accuratesse, en het vermijden van overbodige transportbewegingen.

 • Het uitvoeren van een diepgaand onderzoek naar methoden om ervoor te zorgen dat materialen precies daar zijn waar en wanneer ze nodig zijn, rekening houdend met de complexiteit van bouwprojecten.

 • Het ontwerpen van een voorstel voor het verminderen of elimineren van onnodige kilometers die gereden moeten worden voor materialen die niet besteld zijn of die last-minute opgehaald moeten worden.

Uitdagende opdracht!

Wat wij bieden:

 • Een dynamische werkomgeving bij een toonaangevend bedrijf in de installatietechniek, waar je waardevolle praktijkervaring opdoet.

 • De mogelijkheid om een echte impact te maken op de efficiency en duurzaamheid van de logistieke processen.

 • Een unieke kans om praktijkervaring op te doen binnen een toonaangevende organisatie.

 • Een leerzame werkomgeving waar jouw bijdragen echt een verschil maken.

 • Profiteer van de vele voordelen van de Innovatiehub, deze zijn:

Persoonlijke groei

Volg naast je stage, afstudeeropdracht of project gratis masterclasses die bijdragen aan jouw soft skills. Een geweldige kans om je carrièrekansen te vergroten!

Bouw een netwerk op

Bij de Innovatiehub Almelo maak je niet alleen uit van één, maar liefst acht gave bedrijven uit Almelo. Dit betekent dat je de unieke kans krijgt om een netwerk op te bouwen en kennis te delen. Het is dé plek om waardevolle contacten te leggen.

Extra begeleiding

We begrijpen de hectiek van het studentenleven en we

zijn hier om je te ondersteunen.

Of je nu worstelt met je tijdsbeheer, structuur mist in je verslag of gewoon behoefte hebt aan wat extra motivatie, wij helpen je graag!

Waardevolle opdrachten

Bij de Innovatiehub Almelo vind je uitdagende en betekenisvolle stages, afstudeeropdrachten en projecten. Ben jij klaar om écht het verschil te maken en innovatie te realiseren?

Wat wij van jou verwachten:

 • Je volgt een relevante HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Logistics Management, Supply Chain Management, (technische) bedrijfskunde, of een vergelijkbare studierichting.

 • Je hebt een sterke interesse in logistieke processen binnen de bouwsector en bent gemotiveerd om hierin een positieve verandering teweeg te brengen.

 • Je bent analytisch sterk, kunt zelfstandig werken en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

 • Je bent proactief, neemt initiatief, en durft buiten de gebaande paden te denken om tot innovatieve oplossingen te komen.

Is dit jouw stage?

bottom of page