top of page
Gemeentehuis01_edited.jpg

Wie zijn wij?

In 2021 is de Innovatiehub Almelo opgericht. Een samenwerkingsverband van zeven Almelose bedrijven met één gemeenschappelijke missie: 'het binden, boeien en behouden van jonge talenten aan Almelose bedrijven.'  Wij zijn de broedplaats voor innovatie, samenwerking en kennisuitwisseling, waar studenten de kans krijgen om uitdagende stages, afstudeeropdrachten en projecten uit te voeren. Deze bedrijven zijn enthousiast om jonge talenten zoals jij aan te trekken en kansen te bieden binnen hun organisaties. Bij de Innovatiehub Almelo krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en waardevolle ervaring op te doen in een stimulerende omgeving.

ABI 5.jpg

Almelose Borstel Industrie

ABI is een wereldwijd toonaangevend productiebedrijf in de technische sector. Het bedrijf bestaat uit twee takken: ABI Mat en ABI Brush. Bij ABI Mat draait alles om entreematten. Bij ABI Brush draait het om het creëren van een breed scala aan borstels die gebruikt worden in verschillende industrieën.

  • LinkedIn

Acutus

Acutus is een onafhankelijke technische specialist die zich richt op het ontwerpen, optimaliseren en beheren van technische installaties en facilitaire processen. Ze bieden inzicht in het potentieel van installaties op technisch, energetisch en financieel gebied. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, vastgoedbeheer of inspecties, Acutus levert maatwerkoplossingen voor alle vraagstukken.

  • LinkedIn
BarbaraTrienen__IMG_2664Acutus_feb2021_112.JPG

Bolk

BolkTransportFoto.jpg

Bolk is een toonaangevend logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in transport en warehousing. Ze bieden een breed scala aan logistieke diensten, waaronder wegtransport, intermodaal transport, opslag, distributie en value-added services. Met hun uitgebreide vloot en moderne faciliteiten zorgen ze voor efficiënte en betrouwbare logistieke oplossingen voor diverse industrieën.

  • LinkedIn

Brusche Elektrotechniek

Brusche Elektrotechniek levert elektrotechnische oplossingen. Ze bieden een uitgebreid scala aan diensten, waaronder elektrische installaties, verlichtingssystemen, beveiligingssystemen, datanetwerken en domoticasystemen. Ze ontwerpen, installeren en onderhouden deze systemen voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

  • LinkedIn
stage, afstuderen en projecten in Almelo bij de Innovatiehub Almelo

Engberink Technische Installaties

Engberink is de juiste partner voor werktuigbouwkundige installaties. Ze bieden advies, levering, reparatie en onderhoud van diverse installatietechnieken. Engberink bedient zowel de utiliteitsbouw, de industriële sector als de (exclusieve) particuliere woningbouw. 

  • LinkedIn
DSC_5541.jpg
stage, afstuderen en projecten in Almelo bij de Innovatiehub Almelo

Kienhuis Bouwmanagement

Kienhuis Bouwmanagement is een ingenieursbureau in de vastgoedmarkt. Ze ontzorgen bedrijven door het complexe advies- en coördinatietraject van een bouwproject op zich te nemen of specifieke onderdelen ervan. Alle kerndisciplines heeft Kienhuis in eigen huis. Vanaf de initiatieffase tot en met de ingebruikneming en daarna het beheer en onderhoud.

  • LinkedIn

Witzand Bouwmaterialen

Witzand is al meer dan 125 jaar een betrouwbare partner in het leveren van hout- en bouwmaterialen. Met meerdere vestigingen in onder andere Almelo hebben ze een sterke positie in Oost-Nederland. De vesteging in Almelo is gespecialiseerd in hout en bewerkingen. Ze hebben een ruim assortiment in duurzame hout- en plaatmaterialen. Bedoeld voor particulieren en bedrijven.

  • LinkedIn
Witzand_20092022_42_edited.jpg
bottom of page